BlogsCreatieve boekenCreatieve hobby'sDo it yourselfHaken

De haakbijbel: Een onmisbaar boek voor elke haakliefhebber

de haakbijbel kopen haakboek

Wil jij graag leren haken of misschien kun je al haken en ben je op zoek naar nieuwe haaksteken om te leren. Dan is de haakbijbel het boek voor jou! Dit boek is namelijk bedoeld om echte haakliefhebbers kennis te laten maken met tal van nieuwe steken en creatieve manieren om jou te leren haken en om je haakkennis weer op te halen. Bovendien is het boek een mooi naslagwerk wat je keer op keer weer zult gaan gebruiken. In de loop der jaren zijn er heel wat haakbijbels verschenen. In dit artikel zet ik ze voor je op een rijtje.

De haakbijbel

De haakbijbel is een echt musthave haakboek voor iedereen die begint met haken of al haakt en nieuwe inspiratie zoekt, oude haakkennis wil ophalen of graag nieuwe steken wilt leren haken. De uitleg is zeer duidelijk beschreven en wordt bovendien aangevuld met duidelijke kleurenfoto’s. Ook vindt je in de haakbijbel volop inspiratie voor tal van mooie haakpatronen.

Lees ook: Haaknaalden set van 9 verschillende ergonomische haaknaalden

Dit kun je allemaal vinden in de haakbijbel:

 • boordevol interessante haaksteken,
 • haaktechnieken
 • haakpatronen.

Bovendien wordt elke steek duidelijk uitgelegd aan de hand van foto’s, werkbeschrijvingen, telpatronen en hele mooie voorbeelden.

de haakbijbel

Kortom dit boek is een waar naslagwerk en onmisbaar op jouw boekenplank. De haakbijbel bestaat uit maar liefts 200 steken .

Inhoud

 • Auteur: Sarah Hazell
 • Uitgever: Librero Nederland
 • Taal: Nederlands
 • Bindwijze: Paperback
 • Druk 1
 • Aantal pagina’s: 208 pagina’s

De Nieuwe haakbijbel

In September 2019 is de nieuwe haakbijbel uitgekomen. Dit is een ware aanvulling op het ‘oude’ boek. Net zoals het eerste boek bevat ook dit boek weer een scala aan zeer uitgebreide haaksteken met de duidelijke stap-voor-stapinstructies van maar liefst 200 verschillende soorten haaksteken.

De haaksteken en technieken die je zoal in het boek kunt vinden:

 • Schelpen
 • Clusters
 • Pieksteken
 • Kant-en netpatronen
 • Tunische haaksteken

Dit boek is niet alleen bedoeld om de mogelijkheden van het haken te verkennen maar ook om de verschillende basistechnieken van het haken goed onder de knie te krijgen. Dit boek biedt alle informatie voor zowel de beginnende als voor de gevorderde haakliefhebster om met deze zeer ontspannende hobby aan slag te gaan en zelf de mooiste en creatieve ontwerpen te gaan maken.

de haakbijbel kopen

Net als het eerste boek is ook deze nieuwe versie weer een heerlijk boek voor de echte haakliefhebber boordevol met nieuwe en inspirerende haaksteken. Daarmee is de nieuwe haakbijbel een echte aanvulling op het ” oude” boek. Het boek bevat maar liefst weer 200 nieuwe haaksteken. Deze steken worden weer duidelijk uitgelegd aan de hand van foto’s, handige beschrijvingen en patroontekeningen wat het boek meer dan de moeite waard maken.

De nieuwe haakbijbel VS de ‘oude’ haakbijbel

Zit je te twijfelen over welke haakbijbel je graag wilt aanschaffen? Of heb je de eerste versie van het boek al en ben je benieuwd of de nieuwe haakbijbel ook echt een aanvulling op het eerste boek is? In dit filmpje wordt het verschil tussen deze beide boeken duidelijk uitgelegd.

De haaktechnieken bijbel

Dan is er ook nog de haaktechnieken bijbel. Dit duidelijke en zeer complete boek vertelt alles wat er te weten valt over haken en de daarbij verschillende haaktechnieken. Door middel van dit boek leer je de fijne kneepjes van het haken als snel onder de knie te krijgen waardoor ook jij de mooiste haakwerkjes kunt maken.

Dit kun je vinden in het boek:

 • Ontzettend veel gedetailleerde kleurenfoto’s met hierop de praktische aanwijzingen en de haakpatronen met zowel de geschreven instructies als de schematische haaktekeningen.
 • Verschillende gastontwerpers die hun eigen favoriete haakpatronen met je delen.
 • Tracey biedt door middel van een aantal complete minicursussen de oplossingen voor veelvoorkomende haakproblemen.
 • Net zoals de andere haakbijbels is ook dit boek zeer geschikt voor zowel de beginnende haakster die de basistechnieken onder de knie wil krijgen en voor de gevorderde haakliefhebbers die hun haakvaardigheden en inspiratie willen uitbreiden.
de haaktechnieken bijbel

De Grannysquares Bijbel

Tot slot nog dit laatste boek wat niet in het rijtje van de haakbijbels mag ontbreken. Sarah Hazzel heeft de mooiste patronen van gehaakte granny squares verzameld en gebundeld in het boek: De Grannysquares bijbel.

Grannysquares zijn gehaakte vierkante blokken.

Bij elke gehaakte vierkant in het boek, staat de moeilijkheidsgraad vermeld en elk vierkant is bovendien voorzien van duidelijke geschreven haakinstructies en een schematische haaktekening.

de haakbijbel granny squares

Alle verschenen haakbijbels op een rijtje