BlogsCreatieve materialenDo it yourself

Zelf een mondkapje maken: Diy set mondmasker maken

Zelf een mondkapje maken

Het zal je vast niet ontgaan zijn dat vanaf 1 juni 2020  een niet-medisch mondkapje verplicht is om te dragen in het openbaar vervoer. In plaats van er eentje te kopen, kun je ook heel goed zelf een mondkapje maken. Maar hoe doe je dat nou eigenlijk en hoe werk zo’n kapje nou?

Zelf een mondkapje maken

Door het coronavirus is er een ernstig tekort aan mondkapjes. Ga daarom nu niet massaal mondkapjes inslaan maar laat deze beschikbaar voor het zorgpersoneel die de mondkapjes op dit moment veel harder nodig hebben. Wil je toch een mondkapje gebruiken, maak er dan zelf eentje van stof. Deze zijn heel makkelijk zelf te maken en bovendien ook nog eens herbruikbaar omdat je de stoffen mondkapjes uit kunt wassen.

Het zelfgemaakte mondkapje is bedoeld om te voorkomen dat je andere mensen besmet want wist je dat je besmet kunt zijn zonder dat je dit zelf merkt?

Een herbruikbaar mondkapje maak je zelf

Alles wat je nodig heb om zelf een mondkapje/mondmasker mee te maken. Je krijgt het complete pakket. In dit DIY pakket zitten alle benodigdheden wat je nodig hebt om een zelf een mondkapje te kunnen maken. De stof van het te maken mondmasker is 100% katoen en wasbaar op 60 graden. Uit de lap stof kun je meerdere mondkapjes maken. Ongeveer 8 á 10 mondkapjes per pakket, ook zit er in het pakket een klos garen en 3 meter elastieken band.

Wat zit er in het Diy pakket mondkapjes maken:

  • Stof 100% katoen Bordeaux Rood Wit Gestreept/ In verschillende kleuren en dessigns verkrijgbaar
  • Afmetingen lap stof: 0,5 x 1,50 cm (voor ongeveer 8 á 10 mondkapjes)
  • Handleiding mondkapjes maken
  • Klos garen
  • 3 Meter elastiek
  • Wasbaar 60 graden

Belangrijk om te weten:

Met deze mondmaskers Diy set kun je geen medische mondkapjes maken. Deze zelfgemaakte mondmaskers zijn daarom ook niet geschikt voor medewerkers in de zorg. De mondkapjes die je kunt maken zijn alleen bedoeld om in het dagelijks leven te dragen. Zoals bijv. in het openbaar vervoer, tijdens rijles, enz. Het is bedoeld om te voorkomen dat je zelf anderen besmet. De katoenen stof waarmee je de mondmaskers maakt, helpt namelijk voorkomen dat druppels aan de lucht worden afgegeven en daarmee verklein je het besmettingsgevaar.

mondkapje zelf maken set kopen

Plaats daarom het zelfgemaakte stoffen mondkapje zo dicht mogelijk tegen het gezicht aan en zorg ervoor dat de neus en mond zo goed mogelijk bedekt zijn.

Andere Diy pakketten om zelf mondkapjes te maken