BlogsCreatieve benodigdhedenCreatieve hobby'sHaarspeldjes maken

kniphoesjes gebruiken om zelf haarspeldjes te maken

Kniphoesjes gebruiken haarspeldjes maken

Er zijn zoveel leuke materialen te verkrijgen om zelf je haarspeldjes mee te maken. Je kunt natuurlijk zilverkleurige haarknipjes opleuken met allerlei applicaties zoals bloemen, vlinders en strikjes. Maar wat nog veel leuker is om dat saaie zilverkleurige haarknipje ook op te pimpen. Hier kun je kniphoesjes voor gebruiken. In deze blog leg ik uit wat kniphoesjes zijn en hoe je deze kniphoesjes gebruikt.

Wat zijn kniphoesjes en waar gebruik je ze voor?

Maar wat zijn kniphoesjes nu precies? Kniphoesjes zijn stoffen hoesjes die je om een klikklak haarspeldje kunt schuiven. Deze kniphoesjes zijn er in verschillende maten en kleuren. Met allerlei leuke printjes heb je zoveel keuze. Zo heb je altijd iets origineels.

Hoe kies je de juiste maat kniphoesjes?

De maat kniphoesjes die je nodig hebt, hangt af van de maat van het haarspeldje waar dit hoesje om heen moet. In mijn webshop verkoop ik 3 maten klik klak speldjes namelijk 3, 4 en 5 cm. De kniphoesjes die hierbij horen verkoop ik in de maten: 3.5, 4.5 en 5.5 cm. Het kniphoesje is altijd een halve cm. groter dan het klik klak haarspeldje waar je de deze voor wilt gebruiken.

Hoe gebruik je kniphoesjes?

Het is even een handigheidje om de kniphoesjes te leren gebruiken. Als je dat eenmaal te pakken hebt, maak je moeiteloos de leukste haarspeldjes. Vooraf maak je met een stofschaar een klein sneetje in de achterkant van het hoesjes. Hier stop je het haarspeldje vervolgens in.

haarspeldjes maken stap voor stap
Doe een klein druppeltje lijm op de achterkant van het haarspeldje.

Doe een drupje lijm (ik gebruik hier een mini lijmpistool voor) op de achterkant van het haarspeldje en vouw dan het bovenste stukje van het kniphoesje om de bovenkant van het haarspeldje.

haarspeldjes maken stap voor stap
Achterkant van het kniphoesje.

En je opgepimpte haarspeldje is klaar. Op deze manier is het hele haarspeldje in het hoesje verstopt en voorzien van een stofje met een leuk printje. Nu kun je de voorkant nog versieren met leuke applicaties. Zoals bloemen, roosjes, vlinders, strikjes, enz.

→Lees hier de hele stap voor stap uitleg met foto’s←

Op deze manier kun je dus kniphoesjes gebruiken om zelf je eigen haarspeldjes te maken.

Zelf aan de slag? Bezoek de webshop van Creatiefje om zelf de hoesjes uit te zoeken.

Meer voor je haarspeldjes

creatiefje

Comment here