BlogsCreatieve benodigdhedenDo it yourselfHaarspeldjes maken

Lijmpistool onmisbaar bij het maken van haarspeldjes

lijmpistool haarspeldjes maken lijmen

Om haarspeldjes te maken heb je eigenlijk wel lijm nodig. Niet alleen om de kniphoesjes vast te lijmen op het haarspeldje. Maar ook om aplicaties op het kniphoesje of haarspeldje te bevestigen. Regelmatig wordt mij gevraagd welke lijm ik nou gebruik. Ik gebruik een lijmpistool bij het maken van haarspeldjes. Wil je weten wat een lijmpistool nu precies is en hoe deze werkt? Je leest het in dit artikel.

Wat is een lijmpistool?

Een lijmpistool is een pistool dat gevuld kan worden met lijmpatronen. Op het moment dat het lijmpistool in de stroom zit, wordt deze warm.

lijmpistool haarspeldjes maken

Door de warmte smelt het lijmpatroon. Hierdoor wordt het vloeibaar lijm en kun je beginnen met lijmen. Let op: doordat de lijmpatronen door de warmte vloeibaar worden, kun je je makkelijk branden.

Wat lijm ik met het lijmpistool?

Ik hou ervan om de haarspeldjes helemaal weg te stoppen in het kniphoesjes. Hiervoor doe ik een heel klein beetje lijm op het haarspeldje, vouw dan meteen het hoesje eromheen en druk het goed aan. Op deze manier blijft het hoesje perfect om het haarspeldje vast zitten.

Zie hier de stap voor stap uitleg om zelf haarspeldjes te maken.

Om het kniphoesje te versieren gebruik ik applicaties van stof, gehaakte bloemen en flatbacks. Al deze dingen lijm ik zonder problemen vast met het lijmpistool. Ook daarna blijven ze goed zitten. Je kunt ermee in het water en in de zon.

Lijmpistool geschikt bij haarspeldjes maken

Een lijmpistool is handig in gebruik voor heel veel creatieve hobby’s. Ook als je zelf graag haarspeldjes maakt, is een lijmpistool dus eigenlijk wel een must.

lijmpistool bij het maken van haarspeldjes

Je hebt een lijmpistool in verschillende maten. Een mini lijmpistool is groot genoeg om, bij het maken van haarspeldjes, te gebruiken.

Lijmpistool kopen?

Is jouw hobby ook het maken van haarspeldjes? Dan raad ik een goed lijmpistool zeker aan. De lijmstiften kun je er los bij kopen. Let hierbij wel even op de diameter van je lijmpistool om zeker te weten dat deze hierin passen.

Hierbij een overzichtje van geschikte lijmpistolen: