BlogsCreatieve benodigdhedenCreatieve materialenDo it yourselfNieuwsberichten

Meubels pimpen met krijtverf of wax: Duurzaam pimpen van meubels

Ben jij uitgekeken op je meubels en sta je op het punt ze af te danken? Niet doen! Met deze drie tips geef je jouw stoel, tafel of kast namelijk een tweede leven. Wel zo leuk, zeker omdat ook de tips duurzaam zijn! Je meubels pimpen met krijtverf of wax doe jij heel gemakkelijk zelf. Hoe? Dat lees je in dit artikel met de tips en inspiratie voor het duurzaam pimpen van meubels.

Meubels pimpen met krijtverf of wax

Een tweede leven voor jouw stoel, tafel of kast met Amazona verf producten. Drie tips voor het duurzaam pimpen van meubels met krijtverf of wax.

Meubels pimpen met krijtverf en wax
Links: Amazona Krijtverf, kleur Vert de Bleu. Rechts: Amazona Colourwax®, kleur Foresta.

Een kast of tafel wegdoen omdat je uitgekeken bent op de kleur, dat hoeft tegenwoordig niet meer. Met behulp van de juiste verf of wax geef jij in een handomdraai je oude meubels een compleet nieuwe look.

Tip 1: Wax it white

Heb jij houten meubels en wil je voor een snelle metamorfose gaan? Kies voor Amazona Kalkwas: een ambachtelijk product op basis van natuurlijke grondstoffen. Hiermee bleek je hout en geef je het een witte waas.

Voor een optimaal effect kan de kalkwas het beste gebruikt worden op ongelakt hout met een open en wijde nerf zoals eiken en grenenhout.

Wil jij dit doorleven effect liever met een kleur creëren? Maak dan gebruik van Amazona Colourwax®.

Tip 2: Let’s paint. Pimp je meubels met krijtverf

Waxen is een toffe manier om je meubel te pimpen, maar je kunt dit ook doen door aan de slag te gaan met de 100% ecologische krijtverf van Amazona. Vrij van chemicaliën en giftige stoffen, ruikt niet en is antiallergisch. Door de natuurlijke pigmenten is de verf super dekkend én snel droog. Kortom, een feestje om mee aan de slag te gaan en die ene kast van een nieuwe look te voorzien!

Meubels pimpen met krijtverf en wax

De collectie van Amazona Krijtverf bestaat uit vergrijsde warme kleuren, onderverdeeld in 5 kleurgroepen: bruin, grijs, basic, pastel en accent.

Tip 3: Mix & match

Zin om je meubel een totaal andere look te geven? Ga aan de slag met jouw favoriete kleur van Amazona Krijtverf én geef kleuraccenten met Amazona Colourwax ®.

#prettygoodpainting

Door je meubels te pimpen zorg je voor een ‘tweede leven’. Supergoed én duurzaam dus! De producten van Amazona dragen daar nog een extra steentje aan bij. Als allereerste bracht het merk een 100% ecologische verf op de markt die puur natuurlijk is met een recyclebare verpakking en Natureplus gecertificeerd is. En alle waxen zijn almost eco, want deze zijn in Nederland op ambachtelijke wijze gemaakt op basis van natuurlijke grondstoffen. Namelijk van terpentijn, afkomstig van de gomboom. Pretty good painting dus!

Amazona colorwax is verkrijgbaar in de volgende mooie kleuren:

Voor meer creatieve inspiratie lees ook:

Meer informatie of inspiratie over Amazona? Kijk op www.amazona.nl of op het Instagram-, Facebook– en YouTube-account van Amazona.