Creatieve benodigdhedenCreatieve kidsDo it yourselfNieuwsberichten

DIY knutselboxen voor kinderen

Bij September18 kan iedereen op zoek naar zijn creatieve ik. De DIY knutselboxen van het merk zijn namelijk interessant voor beginners én gevorderden. En September18 heeft goed nieuws, want ook kinderen kunnen hun handen uit de mouwen steken. Onder de naam ‘September8’ wordt er elk seizoen een DIY knutselboxen speciaal voor kinderen gelanceerd. Zo kan jong en oud genieten van een DIY-project.

September18 lanceert creatieve DIY knutselboxen voor kinderen

Het succesvolle DIY-concept van September18 verspreidt zich in rap tempo over Nederland en België. Steeds meer mensen tonen hun creatieve skills en gaan aan de slag met de boxen. En niet alleen volwassenen kunnen hun energie hierin kwijt, ook kids kunnen zich vastbijten in een DIY-box.

DIY knutselboxen voor kinderen

Met een knipoog naar September18 worden de DIY-knutselboxen voor kinderen gepresenteerd onder de naam ‘September8’. Elk seizoen wordt er een nieuwe box uitgebracht rondom de schoolvakanties.

  • Zo kunnen kids in de Herfst een pompoen van papier-maché maken die je op magische wijze kunt verlichten.
  • Rond de Kerst gaan ze feestelijke stolpjes maken dat resulteert in een heerlijk wintertafereel. Dus zet de koekjes op tafel en maak een mok warme chocomel, want met deze DIY-Box zijn ze een tijdje zoet.
  • Met Pasen gaan je koters paaskuikentjes knutselen van klei.
  • Om in de zomer op ontdekkingsreis in de natuur te gaan.

De boxen zijn interessant voor kinderen vanaf 3 jaar tot groep 7 / 8. Kleintjes hebben soms wat hulp van papa of nodig.

Diy knutselbox kinderen
Zomer DIY box voor kinderen

De boxen worden bedacht door Ratna Meijer, basisschool lerares, pedagogisch medewerker en gedragstherapeut voor kinderen. Zij maakt ook het patroon en video speciaal voor kids.

Volwassen DIY Boxen

Naast deze knutselboxen voor kinderen kwam dit mert al eerder met DIY boxen voor volwassenen. Voor de DIY boxen van September 18 heb je geen creatieve ervaring nodig. Vanwege duidelijk instructies en video-tutorials kunnen zelfs mensen met 2 linkerhanden aan de slag met een inspirerende box. Ervaren hobbyisten worden uitgedaagd met extra technische tips & tricks.

DIY pakketten voor volwassenen
Voorbeeld van een DIY knutselbox voor volwassenen

Iedere 1e zaterdag van de maand is er bovendien een technische Live Tutorial welke je gratis kunt terugkijken op het YouTube kanaal van September18.

Bij een DIY-project maak je kennis met technieken zoals:

  • breien,
  • vilten,
  • tie-dyen en
  • pyrografie (hout branden).

Haak een warme XXL woondeken of brei een rond macramé kleed. Bekleed een houten krukje met lontwol of haak een windlicht met raffia. Voor welke box je ook kiest, één ding is zeker… met je eigen creaties geef jij het interieur een persoonlijke boost!

Diy boxen voor kinderen: Hoe werkt het?

Bij September18 kun je voor volwassenen een DIY Membership (€ 29 per maand) afsluiten, zodat je maandelijks een DIY-box ontvangt. Voor de kinderboxen is er een S8 KIDS membership. Voor € 59,- krijg je 4 x een box thuisgestuurd. Als extraatje ontvang je dan het kids krukje cadeau bij je eerste box. Hiermee kunnen kinderen d.m.v. handbreien hun eigen krukje maken in hun favoriete kleur.

Lees ook: Het kook- klieder- en knutselboek voor kinderen

Per box ontvang je alle benodigdheden voor het project met daarbij een duidelijk instructie. Als member krijg je ook exclusieve toegang tot de Facebook-community, waarin je DIY-ideeën kunt uitwisselen en als eerste op de hoogte bent van de nieuwste box. Volwassen members kunnen de kids box gemakkelijk mee bestellen. Liever geen membership? Je kunt alle boxen ook los bestellen.

Over September18

Sarah de Ruijter is het creatieve brein achter September18. Samen met Ratna en Alisa runt ze met veel plezier haar creatieve onderneming. Met September18 voorziet ze in de behoefte van mensen die het superleuk vinden om creatief bezig te zijn, maar geen professional of ervaren hobbyist zijn of juist nieuwe technieken willen ontdekken. Meer informatie, inspiratie en DIY-boxen vind je op www.september18.nl.

Meer knutseltips voor kinderen

Ben je op zoek naar meer inspiratie en knutseltips voor kinderen?

Diy knutselboxen voor kinderen

Doe het zelf knutselboek

Diy knutselboxen voor kinderen boek

Kinderhelden knutselboek

Mijn knutselboek