BlogsCreatieve benodigdhedenHaarspeldjes maken

Top 5 van satijnen lint en band om zelf strikjes mee te maken

Satijnen lint en band

In een vorig artikel liet ik de leukste strikjes van lint zien die je kunt gebruiken als decoratie op je zelfgemaakte haarspeldjes. Maar wist je dat je zelf ook strikjes kunt maken van satijnen lint en band? Voor dit artikel zocht ik de leukste satijnen lint en band voor je uit.

Zelf strikjes maken

Zelf strikjes maken is helemaal niet zo moeilijk. Met behulp van de Bowdabara maak je binnen no time de leukste strikjes.

Lees ook: Zelf strikken maken met de Bowdabra strikkenmaker

En al deze leuke zelfgemaakte strikjes kun je vervolgens weer gebruiken als decoratie op je haarspeldjes.

Satijnen lint en band om strikjes mee te maken

Als je eenmaal aan de slag wilt gaan, zoek je natuurlijk ook de leukste lintjes met de mooiste printjes. De mogelijkheden zijn eindeloos er zijn namelijk zoveel verschillende soorten lintjes verkrijgbaar. Hier mijn persoonlijke top 5 van lintjes:

Lint tip 1: Satijnen sierlinten

Op nummer 1 staan voor mij toch wel de satijnen linten. Waar je ze ook voor wilt gebruiken, er is altijd wel een passende kleur te vinden. De effen kleuren zijn ook weer mooi te combineren met andere printjes.

Satijnen lint en band

Lint tip 2 : Glow in the dark lint

Met dit speciale glow-in-the-dark lint creër je een waar feestje in het donker. Het lint is namelijk bedrukt met een speciale inkt die licht absorbeert. Als je het licht uit doet, dan zie je in het donker het licht nog steeds schijnen. Dit speciale glow in the dark effect kan enkele minuten tot een kwartier aanhouden.

Lint tip 3: Polkadot lint in verschillende kleuren

Wat dacht je van deze mooie 6mm lint met stipjes. Verkrijgbaar in allerlei verschillende kleuren met witte polkadots. Ook weer mooi te combineren met de effen satijnen lintjes.

satijnen lint en band met stipjes

Lint tip 4: Geruit lint in verschillende kleuren

Van de polkadots over naar de ruitjes. Ook hier zit altijd wel weer een passende kleur tussen die matcht bij jouw project. En ook dit geruite lint is weer mooi te combineren met het effen satijnen lint.

Satijnen lint en band met ruitjes

Lint tip 5: Rood-wit-blauw lint

Thema lint is altijd leuk om te gebruiken bij een speciaal thema. Neem nou dit rood wit blauwe satijnen medaille lint. Leuk om strikjes mee te maken voor bijvoorbeeld koningsdag, de avondvierdaagse, voetbal.

Meer inspiratie satijnen lint en band