BlogsCreatieve benodigdhedenDo it yourself

Knutselen met ijsstokjes: wat heb je hiervoor nodig?

Eigenlijk kun je overal wel mee knutselen. Er is van allerlei materiaal wel iets leuks te maken. Wist je dat je ook kunt knutselen met ijsstokjes? Je kunt hier de leukste dingen mee maken. In dit artikel geef ik jou wat inspiratie en een handig lijstje van wat je hier allemaal voor nodig hebt.

Knutselen met ijsstokjes

Om lekker te kunnen knutselen met ijscostokjes heb je als eerste natuurlijk ijsstokjes nodig. En nee je hoeft hier niet ontelbaar veel ijsjes voor te eten want je kunt gewoon een pakket ijslollystokjes online bestellen. Wel zo makkelijk.

knutselen met ijslollystokjes

Om iets leuks te maken, lijm je de ijscostokjes met een lijmpistool aan elkaar vast. Op deze manier kun je van alles maken.

Wat kun je maken van ijslollystokjes?

Je kunt van alles maken met ijscostokjes, hier een klein lijstje voor wat inspiratie van wat je allemaal kunt knutselen van ijscostokjes:

  • Een fotolijstje
  • Een pennenbakje
  • Onderzetters
  • Meubeltjes voor in het poppenhuis
  • Lampion

Gekleurde ijsstokjes om mee te knutselen

Je kunt de blanco ijslollystokjes zo gebruiken maar je kunt ze ook zelf een kleurtje geven. Wil je liever niet zelf verven? Bestel dan meteen gekleurde ijscostokjes.

Filmpje knutselen met ijslollystokjes

Knutselset

Dan is er ook nog deze knutselset van SES Creative. Een compleet pakket waar alles in zit wat je nodig hebt. Hiermee knutsel je de leukste dieren van ijslollystokjes. Met behulp van de bijgevoegde handleiding maak je zelf heel gemakkelijk:

  • een vrolijke flamingo,
  • een slaperige luiaard of
  • een gevaarlijke krokodil.

Het knutselpakket werkt vrij gemakkelijk. Verf eerst de ijslollystokjes in de juiste kleur, maak een diertje en plak vervolgens de bijgeleverde applicaties op het zelfgeknutselde dier.  In het pakket zitten verschillende soorten applicaties zoals papieren vormpjes, veren, wiebeloogjes en het chenilledraad bijgevoegd.

IJslolly stokjes inspiratie

Heb jij nog meerdere ideeën of knutseltips voor het knutselen met ijslollystokjes? Zet ze hieronder in de comments.