BlogsCreatieve hobby'sDo it yourselfNaaienNieuwsberichten

Je eigen kleding maken? Sew Academy biedt hulp!

Je eigen kleding maken

Kleding naaien saai en ouderwets? Welnee! Het is juist helemaal hip! Door je eigen kleding te maken creëer je een identiteit en bepaal je zelf wat er in de mode is. Daarnaast ben je ook nog eens súper duurzaam bezig. Want wat kapot is repareer je en wat je hergebruikt of vermaakt koop je niet in de winkel. Ben je enthousiast, maar weet je niet waar te beginnen? Sew Academy biedt hulp!

Altijd al je eigen kleding willen maken?

Renske van de Velde is naaidocent en het brein achter Sew Academy. Naast het geven van naailes en cursussen verkoopt ze materialen zoals stoffen en patronen en heeft ze een blog boordevol tips & tricks. Met Sew Academy weet ze jou te inspireren om zelf aan de slag te gaan met naald en draad.

Materialen en stoffen

Toen Renske voor het eerst stof wilde kopen was er geen stoffenwinkel in de buurt. Online kopen was dé oplossing, alleen dat zorgde voor miskopen omdat je de stof niet kunt zien en voelen. Dat kan anders, dacht Renske. Daarom heeft ze het uitzoeken en kopen van stoffen via haar webshop zo makkelijk mogelijk gemaakt.

maak je eigen kleding stof en garen

Je vindt er niet alleen een foto en informatie over de stof, ze plaatst ook filmpjes van de stof ‘in beweging’. Daarnaast geeft ze aan of het kreukt, doorschijnt en bij welk kleurtype het mooi past. Naast stof kun je in de webwinkel terecht voor materialen zoals naaigaren, elastiek en ritsen en vind je naaipatronen voor zowel de beginnende, als de ervaren kledingmaker.

Maak je eigen kleding

Wil je een oude broek vermaken zodat hij weer perfect past? De vintage jurk van oma voorzien van een moderne twist of een kledingstuk ontwerpen dat pronkt in jouw garderobe? Volg dan naailes bij Sew Academy. In het atelier in IJzendijke maakt Renske je wegwijs met de naaimachine, werkt ze met de nieuwste technieken en zorgt ze ervoor dat jouw skills in rap tempo verbeteren.

Maak je eigen kleding broek

Ook kun je online terecht voor cursussen. Zo wordt er bijvoorbeeld in de cursus ‘Perfect fit’ stap voor stap uitgelegd hoe je een broek perfect passend kunt maken.

Goed voor jou én de planeet

Als je eenmaal besmet raakt met het ‘naai-virus’ word je ineens een stuk duurzamer. Zelf kleding ontwerpen, maken en repareren verandert je relatie tot je kleding. Een groot deel van de stoffen die worden gebruikt voor fast fashion zijn (nog) niet recyclebaar en worden verbrand. Daarnaast wordt er vaak gewerkt met goedkope stoffen en naaiateliers. Als je zelf je kleding maakt kies je bewust voor kwaliteit die langer dan één seizoen meegaat. Zo ben je uiteindelijk goedkoper uit én ben je minder vervuilend bezig. Zelfmakers zorgen ervoor dat fast-fashion uit de mode raakt. Want wie eenmaal een zelfgemaakte jurk over zijn hoofd trekt, zal voortaan 2 keer nadenken voordat er iets wordt gekocht bij een fast-fashion keten.

Over Sew Academy

Renske van de Velde is naaidocent en founder van Sew Academy. Bij Sew Academy vind je de fijnste en mooiste materialen om van jouw naaiproject een succes te maken.

Maak je eigen kleding sew academy
Renske van de Velde

Het is hét adres voor stoffen, fournituren en naai inspiratie. Zowel online als offline in het atelier in IJzendijke. Bekijk de mogelijkheden op www.sewacademy.nl.