BlogsCreatieve hobby'sCreatieve kidsDo it yourself

Knutselen met kastanjes: Leuke knutseltips voor in de herfst

knutselen met kastanjes

De herfst is weer volop in gang. Daar kunnen we ook niet omheen want overal liggen weer kastanjes. Nu kun je deze kastanjes op een schaal leggen voor de sier. Maar veel leuker is het natuurlijk om met deze kastanjes lekker te knutselen. Het is ideaal materiaal om te gebruiken voor een leuke herfstactiviteit. Eerst heb je dus kastanjes nodig. Maak er meteen een leuke activiteit van. Ga eerst even lekker wandelen en trek er op uit om op zoek te gaan naar kastanjes.

Knutselen met kastanjes

De herfst leent zich natuurlijk uitstekend om lekker te knutselen met het materiaal wat al voor handen is. Kastanjes, eikels en bladeren. Hier kun je hartstikke leuke dingen mee maken.

In dit artikel gaan we het hebben over knutselen met kastanjes. Wat kun je er mee maken? Trek het bos in, ontdek de natuur en ga zelf aan de slag met deze leuke knutselactiviteiten.

Creatiefje heeft wat leuke ideetjes verzamelt om lekker te knutselen met kastanjes. Welke herfstactiviteit vind jij het leukst?

Kastanjes beschilderen

Een heel leuk idee wat ik tegenkwam op de facebookpagina van Oerr natuurmonumenten is het beschilderen van kastanjes. En die kun je hartstikke leuk versieren. Neem hiervoor witte verf of een witte stift en tekenen maar.

Het versieren van kastanjes heeft wel veel weg van happy stones beschilderen. Dat is ook een ware rage.

Lees ook: Happy stones maken: Wat zijn het en hoe maak je deze mooie gekleurde stenen?

De kastanjes in dit voorbeeld zijn gekleurd met een witte stift. Je kunt natuurlijk ook een andere kleur gebruiken. Laat je fantasie de vrije loop en maak er iets moois van. Erg orgineel voor op de herfsttafel. Tip: gebruik een sjabloon om mooie patronen op de kastanjes te tekenen.

Benodigdheden voor het maken van beschilderde kastanjes:

Spinnenweb van kastanjes

Deze creatieve creatie blijft leuk om te maken. De meesten zullen dit vast ook wel eens gemaakt hebben. Ook deze herfst zie je deze spinnenweb gemaakt van kastanjes weer overal voorbij komen.

Tip: Als je tijdens het weven van je kastanje spinnenweb er om en om een strijkkraal tussen doet, lijkt hij nog meer op een echte spinnenweb. Bovendien staat het ook nog eens heel erg vrolijk.

Een spinnenweb van kastanjes maken? Zo doe je dat:

Benodigdheden voor het maken van een spinnenweb van kastanjes:

Knutselen met kastanjes: Herfstkrans maken van kastanjes

Wat ook een leuk idee is om te maken is zo’n mooie herfstkrans boordevol kastanjes. Je hebt alleen een strokrans nodig waar je de kastanjes op vast lijmt.

Naast kastanjes kun je dus ook allerlei andere materialen gebruiken om op jouw krans te lijmen. Mos bijvoorbeeld of beukenootjes en eikels.

Een herfstkrans van kastanjes maken? Zo doe je dat:

Benodigdheden voor het maken van een krans met kastanjes:

Knutselen met kastanjes: Hart van kastanjes

In plaats van kastanjes ergens op te plakken, kun je ze ook met een ijzerdraad aan elkaar rijgen. Hierdoor maak je er een leuke decoratie van die je vervolgens weer ergens op kunt hangen.

Boor met een scherpe naald gaatjes dwars door de kastanjes. Rijg de kastanjes aan elkaar met ijzerdraad en vorm er een hart van. Deze kan je met een mooi lint bijvoorbeeld aan de deur hangen.

Een hart van kastanjes maken? Zo doe je dat:

Benodigdheden voor het maken van een hart van kastanjes:

Warmtezakje met kastanjes

Ken je die kersenpittenzakjes? Je warmt ze even op in de magnetron en je hebt een heerlijk warmtezakje. Dit kun je ook met kastanjes maken.

Een warmtezakje van kastanjes maken? Zo doe je dat:

Benodigdheden voor het maken van een warmtezakje met kastanjes:

Creatief met kastanjes

Heb je na deze knutselinspiratietips over kastanjes nog genoeg kastanjes over? Je hoeft niet alleen te knutselen met kastanjes, je kunt de kastanjes ook opeten. Een leuke herfstactiviteit is daarom ook kastanjes poffen.

Ben jij ook wel creatief met kastanjes? Wat heb jij zoal gemaakt? Deel je tips in de opmerkingen hieronder.